5 z 8
Poprzednie
Następne
Dietetyczne przepisy z czekoladą w roli głównej - jak przyrządzić pyszny, zdrowy deser? Czekolada w wersji FIT
Składniki:> Puszka fasoli czerwonej (240g po odsączeniu) – dokładnie przepłukujemy ją letnią wodą na sitku > 1 duży, dojrzały banan > 2 jajka > 1,5 łyżki oleju kokosowego > 1,5 łyżki kakao > 2 łyżki ksylitolu (lub miodu) > Łyżeczka proszku do pieczenia Polewa: > 1,5 łyżki oleju kokosowego > 1,5 łyżki wody > 1 łyżka kakao > 1 łyżka mioduPrzepis: 1. Fasolę bardzo dokładnie płuczemy letnią wodą na sitku, a następnie wszystkie składniki blendujemy na GŁADKĄ masę. 2. Pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 40-50 minut w zależności od piekarnika (do suchego patyczka), bez termoobiegu, grzałki góra i dół. 3. Po przestygnięciu ciasta dekorujemy je wcześniej przygotowaną polewą i wkładamy do lodówki na 2-3 godzin źródło: Zdrowe jest czadowe