4 z 8
Poprzednie
Następne
Dietetyczne przepisy z czekoladą w roli głównej - jak przyrządzić pyszny, zdrowy deser? Czekolada w wersji FIT
Składniki:> 200 g upieczonego batata, > 1 puszka mleczka kokosowego > 2 tabliczki czekolady gorzkiej (70%) > 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego > 1/3 łyżeczki soliPrzepis: 1. Batata wyjąć ze skórki, czekoladę połamać i wszystkie składniki dodać do małego rondelka. 2. Podgrzewać mieszając, a kiedy cała czekolada się rozpuści zblendować przy pomocy ręcznego blendera. 3. Przelać do plastikowego pudełka i odstawić do przestudzenia na 30 minut. Po tym czasie włożyć do zamrażarki i przez 3 godziny co 30 minut dokładnie i intensywnie mieszać trzepaczką. źródło: Jadłonomia