MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je...
fot. pixabay.com

Zjedz te liście. Poszukaj w okolicy lipy, morwy i głogu, co jeszcze? Lepiej na surowo, czy po ugotowaniu?

Brzoza

Liście brzozy są jak najbardziej jadalne, chociaż lepiej je np. zaparzyć, ponieważ surowe pozostawią w ustach gorzki posmak, który może utrzymywać się przez długi czas. Liście można również suszyć i używać razem z innymi ziołami do przygotowania herbaty. W sałatce smak liści brzozy może być trochę zbyt intensywny.

Zobacz również

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Marzenia się spełniają. Polki z brązowym medalem mistrzostw Europy!

O TYM SIĘ MÓWI
Marzenia się spełniają. Polki z brązowym medalem mistrzostw Europy!

Polecamy

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?

Pierwsze zdjęcia Liama Hemswortha jako Geralta z Rivii – zaskoczeni?

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy