Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: opakowanie parówek, opakowanie ciasta...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

TOP przepisy na przekąski. Proste, szybkie i efektowne przekąski na sylwestra i domówkę

Parówki w cieście

Składniki: opakowanie parówek, opakowanie ciasta francuskiego, jajko, opcjonalnie do dekoracji - czarnuszka, majonez.
Wykonanie: parówki kroimy na połówki. Rozwijamy ciasto francuskie, kroimy na pionowe paski o szerokości około 1 cm. Owijamy paskami ciasta parówki, robiąc niewielką przestrzeń na 1/4 wysokości. ciasto Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu dekorujemy, robiąc oczy z majonezu i czarnuszki

Zobacz również

Wieczór z mistrzami opery

Wieczór z mistrzami opery

Zachwycający spektakl na niebie w Pleszewie. Zorza polarna była zjawiskowa!

Zachwycający spektakl na niebie w Pleszewie. Zorza polarna była zjawiskowa!

Polecamy

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Opinie o maturze z WOS-u: może być ciężko

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

Wiemy, ile aptek zgłosiło się do pilotażu pigułki „dzień po”. Wątpliwości przybywa

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów

To danie poleca Glukozowa Bogini. Wypróbuj, gdy nie jesz węglowodanów