MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
SKŁADNIKI: łyżka masła, łyżka oliwy, cebula, ząbek czosnku,...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Mamy marchewkowe przepisy na pasztet, ciasto, sok. Zobacz jak marchew wpływa na organizm

Zupa marchewkowa

SKŁADNIKI: łyżka masła, łyżka oliwy, cebula, ząbek czosnku, 1/2 małego pora, 500 g marchewki, 300 g ziemniaków, 500 ml bulionu jarzynowego lub drobiowego, łyżeczka kurkumy, 1/2 łyżeczki curry, 250 ml mleka (krowiego lub kokosowego)
WYKONANIE: W garnku podsmażamy chwilę cebulę pokrojoną w kostkę, na maśle i oliwie. Dodajemy czosnek, pora i pozostałe warzywa. Smażymy mieszając ok. 10 minut. Doprawiamy solą. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy kurkumę i curry. Gotujemy około 15 minut. Dodajemy mleko, miksujemy na krem.

Zobacz również

Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

Wisła Kraków w barażach? Dziesiątki wariantów, jeden konieczny warunek

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Uniwersytet Rolniczy został właścicielem budynków przy al. Mickiewicza 24-28

Polecamy

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Obywatelskie Wysłuchanie Publiczne na temat zmian w podstawie programowej już 18 maja

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Pij szklankę dziennie, przemyj twarz lub dodaj do kąpieli. To darmowy lek i kosmetyk

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna