O dobre humory najmłodszych zadbali animatorzy. Ponieważ był to festyn kończący wakacje panie ze stowarzyszenia "Jarzębina" przygotowały dla dzieci upominki, które przydadzą się w szkole. Zabawie towarzyszył konkurs kulinarny. W tym roku panie rywalizowały w robieniu konfitur.
Zgłoszone wyroby oceniały Joanna Świetnicka (Tygodnik Pałuki) oraz Agnieszka Nawrocka (Gazeta Pomorska). Choć wszystkie konfitury były wyśmienite, pierwsze miejsce przyznano powidłom śliwkowym, które zrobiła Elżbieta Mikołajewska. Pozostałe wyroby to: konfitura brzoskwiniowa Angeli Banaszkiewicz, "cukinia a la ananas" Doroty Nadolinskiej, konfitura z wiśni Lidii Dembowskiej, szarlotka Elwiry Tomczak, konfitura morelowa Katarzyny Bronś, konfitura z czereśni Anny Stawickiej oraz nutella z powideł przygotowana przez Marzenę Kaczmarek. Wszystkie panie, za swoje konfitury odebrały nagrody.
Zobacz również: FLESZ: Jak nie zatruć się grzybami
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?