Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Runmageddon w Kryspinowie. W błotnym biegu wzięli udział całe rodziny

NOWE
Runmageddon w Kryspinowie. W błotnym biegu wzięli udział całe rodziny

Runmageddon w Kryspinowie. W błotnym biegu wzięli udział całe rodziny

NOWE
Runmageddon w Kryspinowie. W błotnym biegu wzięli udział całe rodziny

Polecamy

Groźny pożar w Witkowie pod Mogilnem. Jedna osoba ranna - zobaczcie więcej informacji

Groźny pożar w Witkowie pod Mogilnem. Jedna osoba ranna - zobaczcie więcej informacji

Puchar Tymbarku. Finał wojewódzki w Świeciu: 106 zespołów, ponad 1000 uczestników

Puchar Tymbarku. Finał wojewódzki w Świeciu: 106 zespołów, ponad 1000 uczestników

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi

Zanim dasz komuś łyka, zastanów się dwa razy. Oto, co ci grozi