Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konkurs kulinarny w Strzelcach. W tym roku wybierano najbardziej owocową konfiturę [zdjęcia]

aj
O dobre humory najmłodszych zadbali animatorzy. Ponieważ był to festyn kończący wakacje panie ze stowarzyszenia "Jarzębina" przygotowały dla dzieci upominki, które przydadzą się w szkole.  Zabawie towarzyszył konkurs kulinarny. W tym roku panie rywalizowały w robieniu konfitur. 

Zgłoszone wyroby oceniały Joanna Świetnicka (Tygodnik Pałuki) oraz Agnieszka Nawrocka (Gazeta Pomorska). Choć wszystkie konfitury były wyśmienite, pierwsze miejsce przyznano powidłom śliwkowym, które zrobiła Elżbieta Mikołajewska. Pozostałe wyroby to: konfitura brzoskwiniowa Angeli Banaszkiewicz, "cukinia a la ananas" Doroty Nadolinskiej, konfitura z wiśni Lidii Dembowskiej, szarlotka Elwiry Tomczak, konfitura morelowa Katarzyny Bronś, konfitura z czereśni Anny Stawickiej oraz nutella z powideł przygotowana przez Marzenę Kaczmarek. Wszystkie panie, za swoje konfitury odebrały nagrody. 


Zobacz również: FLESZ: Jak nie zatruć się grzybami
O dobre humory najmłodszych zadbali animatorzy. Ponieważ był to festyn kończący wakacje panie ze stowarzyszenia "Jarzębina" przygotowały dla dzieci upominki, które przydadzą się w szkole. Zabawie towarzyszył konkurs kulinarny. W tym roku panie rywalizowały w robieniu konfitur. Zgłoszone wyroby oceniały Joanna Świetnicka (Tygodnik Pałuki) oraz Agnieszka Nawrocka (Gazeta Pomorska). Choć wszystkie konfitury były wyśmienite, pierwsze miejsce przyznano powidłom śliwkowym, które zrobiła Elżbieta Mikołajewska. Pozostałe wyroby to: konfitura brzoskwiniowa Angeli Banaszkiewicz, "cukinia a la ananas" Doroty Nadolinskiej, konfitura z wiśni Lidii Dembowskiej, szarlotka Elwiry Tomczak, konfitura morelowa Katarzyny Bronś, konfitura z czereśni Anny Stawickiej oraz nutella z powideł przygotowana przez Marzenę Kaczmarek. Wszystkie panie, za swoje konfitury odebrały nagrody. Zobacz również: FLESZ: Jak nie zatruć się grzybami Agnieszka Nawrocka
W Strzelcach odbyły się sołeckie i parafialne dożynki oraz festyn dla mieszkańców na zakończenie wakacji. Organizatorzy zadbali, aby po oficjalnej części mieszkańcy sołectwa dobrze się bawili.

O dobre humory najmłodszych zadbali animatorzy. Ponieważ był to festyn kończący wakacje panie ze stowarzyszenia "Jarzębina" przygotowały dla dzieci upominki, które przydadzą się w szkole. Zabawie towarzyszył konkurs kulinarny. W tym roku panie rywalizowały w robieniu konfitur.

Zgłoszone wyroby oceniały Joanna Świetnicka (Tygodnik Pałuki) oraz Agnieszka Nawrocka (Gazeta Pomorska). Choć wszystkie konfitury były wyśmienite, pierwsze miejsce przyznano powidłom śliwkowym, które zrobiła Elżbieta Mikołajewska. Pozostałe wyroby to: konfitura brzoskwiniowa Angeli Banaszkiewicz, "cukinia a la ananas" Doroty Nadolinskiej, konfitura z wiśni Lidii Dembowskiej, szarlotka Elwiry Tomczak, konfitura morelowa Katarzyny Bronś, konfitura z czereśni Anny Stawickiej oraz nutella z powideł przygotowana przez Marzenę Kaczmarek. Wszystkie panie, za swoje konfitury odebrały nagrody.

Zobacz również: FLESZ: Jak nie zatruć się grzybami

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na mogilno.naszemiasto.pl Nasze Miasto